standard

Journalist for en dag

Journalist for en dag

Har du altid drømt om at blive journalist? Så er du langt fra alene. Rigtig mange drømmer om at være journalist i en eller anden form. Det er også et job som favner bredt, da du kan være journalist inden for rigtig mange områder og derfor har mulighed for at beskæftige dig med det som du elsker. Dog er der langt fra studiepladser nok til alle de som søger ind og for at komme i gennem nåleøjet skal du tage en prøve. Derfor er det en god ide, at hvis du får mulighed for at tage prøven at dine skriveevner er i topklasse.

Skriv en pressemeddelelse

Hvordan man skriver bedst muligt, kan være forskelligt alt efter hvem du spørger og hvad du skal skrive. Går du ind på www.bjerge.net, finder du en kompetent freelancejournalist og presserådgiver ved navn Peder Bjerge. Her på siden kan du læse lidt om hvem han er og hvad han kan, men også gode råd til hvordan du skriver f.eks. en god pressemeddelelse. Peder Bjerge forklarer det kort under to overskrifter “Hvilken historie vil du fortælle?” og “Hvilke medier skal du kontakte?”. Disse to spørgsmål er i følge Peder Bjerge yderst centrale, da dine kræfter ellers kan være spildte. Første spørgsmål handler om, at gøre din historie klar og appellerende. Der er en stor forskel i forhold til hvilken målgruppe man ønsker at ramme og om hvor smal eller bred den er. Derudover skal du også forsøge at gøre dit budskab kort og klart, og interessant nok til at få modtageren til at læse budskabet til ende.

Det andet spørgsmål handler om hvilke medier som passer bedst ind i den pressemeddelelse og den målgruppe man ønsker at ramme. Her er der også stor forskel på om du vælger et medie som når ud til et bestemt erhverv, eller et medie som når ud til den brede befolkning. Slutteligt kan det også være til en fordel, hvis du ved hvilken journalist som du kan kontakte og vil være interesseret i netop dit emne.

pressemeddelelse