standard

Omtanke for klima, miljø og dyreliv

Haven er det sted, hvor man kan få lov til at slappe af. Det er et fristed for mange danskere, hvor der kan holdes hyggelige grillfester, nyde den skønne blomsterduft, dyrke grøntsager, frugt og krydderier eller bare lytte til den skønne fuglesang.

https://ser-hegn.dk/

Er du en da de mange haveejere, der gerne vil øge biodiversiteten i din have? Insektvenlige planter, kvashegn til pindsvin, nye kompostmuligheder og giftfri bekæmpelse af sygdomme og skadedyr. Hvis du vil bidrage til klimakampen, er haven et godt sted at starte. Ved at invitere dyrelivet indenfor og give det gode vilkår, kan du nemlig let øge biodiversiteten i haven og bidrage til et mere bæredygtigt samfund.

Det er flere danske haveejere nu blevet opmærksomme på. Derfor er flere også begyndt at tage skovlen i egen hånd og dyrke deres haver med omtanke for klima, miljø og dyreliv. Samtidig vælger flere helt at lade sprøjtemidlerne stå for i stedet at gribe til knofedt, lugejern og alternative løsninger, når de støder på udfordringer i haven.

Vælg robuste planter, som passer til de naturlige forhold i haven ? så arbejder du ikke imod naturen og skal ikke vande og gøde mere end højst nødvendigt. Plant blomster med masser af pollen og nektar. Især planter, der blomstrer tidligt og igen sent på året, er vigtige, for de er værdifulde for sommerfugle, bier, svirrefluer og andre smådyr. Vilde danske urter er gode, hvis du vil gøre det godt for de vilde, hjemmehørende insekter.

Mange dansker vil også gerne have at deres have ser godt ud, og indretter den med flere hyggekroge, flot hegn og låger. Nogle haver opdeles i flere niveauer med eksempelvis ståltrapper, og porte, så man kan være privat i sin have. Bor man i nærheden af støj, vælger mange at ofre en støjskærm. Søger du hegn eller porte, så kan SER-Hegn med Danmarks største udvalg i kvalitetshegn anbefales.