standard

Sådan finder du din nye roomie

Find udlejer

De fleste unge der flytter til en studieby har prøvet det. Tiden for studiestart nærmer sig, men man har ikke fundet et sted at bo endnu. Det er en tid fyldt med usikkerhed. Antallet af værelser til leje synes nemlig konstant at være mindre end antallet af lejere. Når man endelig er heldig nok at finde sig et værelse, er de fleste i udgangspunktet ganske fint tilfredse med det. Først når lettelsen og glæden ved at have fast tag over hovedet har lagt sig, opstår spørgsmålet: Hvad er det for typer der har reklameret med “værelser til leje”?

Find lejer

Er man så heldig at være bosiddende i en studieby, og have et værelse til overs, kan man overveje udlejning af værelse. Så sidder man for det første ikke på hele huslejen selv, og for det andet kan det skabe liv i huset/lejligheden, med en roomie eller flere. Men hvordan finder man den helt rigtige roomie? Det er der råd for. Hjemmesiden www.findroommate.dk hjælper dig til at finde lige præcis den type person, du ønsker at bo sammen med. De boligsøgende opretter en profil, hvor de skriver lidt om den selv og vedhæfter et profilbillede, hvorefter de trykker “find udlejer”. Disse profiler kan man altså frit bladre igennem, og se om der er én imellem, der virker som den rigtige person at dele lejlighed med. En anden tilgang er at være mere passiv, ved at oprette en annonce med en overskrift a la “udlejling af værelse” eller “værelser til leje” og så ellers se, hvor mange boligsøgende der aktivt henvender sig til en. Værelser til leje

Hvilke kvaliteter skal din roomie besidde?


Inden man indstiller mindsettet på “find lejer” bør man sætte sig ned og reflektere over, hvilke karaktertræk man vægter højest hos en person, som man skal dele fællesarealer med. Er det vigtigste at der er en god kemi, så man får det sjovt sammen, eller er det vigtigere at finde et ordensmenneske, så lejligheden bliver holdt ren og pæn?